Χρυσαυγή Γαρδέλη

Χρυσαυγή Γαρδέλη
Επίκουρη Καθηγήτρια
Εργαστήριο Χημείας & Ανάλυσης Τροφίμων
2105294690
2105294681
agardeli@aua.gr
Εικόνα: Chrysavgi Gardeli

H Xρυσαυγή Γαρδέλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΓΠΑ) από το 2018 με γνωστικό αντικείμενο Χημεία Τροφίμων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και διδακτορικού διπλώματος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ, 2009).

 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω πεδία:

  • Μελέτη του σχηματισμού τελικών προϊόντων προχωρημένης λιποξείδωσης (Advanced lipoxidation end-products -ALEs)
  • Βιολογική δραστικότητα των ανθοκυανινών και μελέτη της σταθερότητάς τους ως φυσικών χρωστικών τροφίμων
  • Ανάλυση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Απομόνωση δευτερογενών μεταβολιτών και μελέτη της αντιοξειδωτικής τους δράσης

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

  1.  Drakou, Christina; Gardeli, Chryssavgi; Tsialtas, Ioannis; Alexopoulos, Serafeim; Mallouchos, A; Koulas, Symeon; Tsagkarakou, Anastasia; Asimakopoulos, Demetres; Leonidas, Demetres; Psarra, Anna Maria; Skamnaki, Vassiliki. Affinity crystallography reveals binding of pomegranate juice anthocyanins at the inhibitor site of glycogen phosphorylase: the contribution of sugar moiety to potency and its implications to binding mode. J. Agric. Food Chem. 2020, 68, 37, 10191–10199 DOI: 10.1021/acs.jafc.0c04205.
  2. Theano Mikrou, Elisavet Pantelidou, Niki Parasyri, Andreas Papaioannou, Maria Kapsokefalou, Chrysavgi Gardeli and Athanasios Mallouchos* (2020). Varietal and Geographical Discrimination of Greek Monovarietal Extra Virgin Olive Oils Based on Squalene, Tocopherol, and Fatty Acid Composition. Molecules, 25, 3818; doi:10.3390/molecules25173818
  3. Gas Chromatography–Mass Spectrometry-Based Metabolite Profiling for the Assessment of Freshness in Gilthead Sea Bream (Sparus aurata). Mallouchos, A., Mikrou, T. Gardeli,Chr, Foods, 9,464, 1-11, 2020, https://www.mdpi.com/2304-8158/9/4/464
  4. Investigation of Anthocyanins Stability from Pomegranate Juice (Punica Granatum L. Cv Ermioni) under a Simulated Digestion Process. Gardeli,Chr.*, Varela, K., Krokida, E. and Mallouchos, A., Medicines, 6, 90, 2-14, 2019, doi:10.3390/medicines6030090

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου

Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων

Ιερά Οδός 75, Αθήνα, 118 55

 

Τηλ./Fax: 210 5294690

e-mail: agardeli@aua.gr

web page: https://www.researchgate.net/profile/Avgi_Gardeli

 

 


CV_GARDELI_EN_2020.pdf, CV_GARDELI_Ch_GR_2020.pdf