Αθανάσιος Μαλλούχος

Αθανάσιος Μαλλούχος
Επίκουρος Καθηγητής
Εργαστήριο Χημείας & Ανάλυσης Τροφίμων
2105294681
aMallouchos@aua.gr
Εικόνα: Athanasios Mallouchos

Αθανάσιος Μαλλούχος, Χημικός (Τμήμα Χημείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1997). Είναι κάτοχος Διακρατικού και Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Τμήμα Χημείας, Παν. Πατρών, Τμήμα Χημείας, Παν. Ιωαννίνων, School of Applied and Chemical Sciences, Univ. of Ulster, UK, 1999) και διδακτορικού διπλώματος (Τμήμα Χημείας, Παν. Πατρών, 2003). Το 2004-2006 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΓΠΑ και έπειτα απασχολήθηκε ως χημικός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ). Από το 2014 διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΓΠΑ) ως Λέκτορας επί θητεία (2014-2018) και Επίκουρος Καθηγητής επί θητεία (2018-σήμερα) με γνωστικό αντικείμενο Ανάλυση Τροφίμων. Έχει συμμετοχή σε 11 ερευνητικά προγράμματα, 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά του Science Citation Index, 27 διεθνή συνέδρια και 4 κεφάλαια σε βιβλία. Οι δημοσιευμένες εργασίες του έχουν χρησιμοποιηθεί ως αναφορές σε 1432 συνολικά εργασίες άλλων ερευνητών (exclude self citations of selected author) σε επιστημονικά περιοδικά του Science Citation Index (Δείκτης h = 20).   

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω πεδία:

  • Μεταβολωμική ως εργαλείο ελέγχου της ποιότητας τροφίμων
  • Πτητικά συστατικά τροφίμων - συσχέτιση με την ποιότητα, αλλοίωση, νοθεία του προϊόντος
  • Απομόνωση και χαρακτηρισμός αντιοξειδωτικών συστατικών από αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά και τρόφιμα φυτικής προέλευσης
  • Μελέτη της χημικής σύστασης αγροβιομηχανικών αποβλήτων – αξιοποίησή τους ως πηγή ενώσεων υψηλής αξίας (αντιοξειδωτικά, χρωστικές)
  • Μικροβιακά λιπίδια - απομόνωση και χαρακτηρισμός
  • Χημική ανάλυση προϊόντων μικροβιακών ζυμώσεων (κρασί, μπύρα, ελιές, κλπ)
  • Ποιοτικός έλεγχος λιπών και ελαίων

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου

Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων

Ιερά Οδός 75, Αθήνα, 118 55

 

Τηλ./Fax: 210 5294681

e-mail: aMallouchos@aua.gr

web pages:

http://fst.aua.gr/el/userpages/298

https://www.researchgate.net/profile/Athanasios_Mallouchos


CV_Mallouchos_Oct_2020_GR.pdf, CV_Mallouchos_Oct_2020_EN.pdf